Ibrahimović odveo Švedsku na Euro!

Šveđani slave

Ibrahimović odveo Švedsku na Euro!

Edmir Škorić

Švedska nogometna reprezentacija među posljednjim je izborila nastup na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Šveđani, predvođeni Zlatanom Ibrahimovićem, uspjeli su u dvomeču baraža da eliminišu Dansku i da se pridruže reprezentacijama koje će narednog ljeta igrati na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Danci u Kopenhagenu nisu uspjeli da naprave nešto više iako su imali sasvim povoljan rezultat, obzirom da su poraženi sa postignutim golom u Stockholmu (2:1). Ibrahimović je s dva gola odveo Švedsku na Euro. 

Thomas Delaney je u devetoj minuti imao dobar pokušaj nakon ubačaja iz kornera, ali na kraju se samo tresla prečka gostujućeg gola. 

Šok za Dance u 19. minuti. Sjajni Ibrahimović je malom majstorijom uspio da pogodi za 0:1 i taj gol je doslovno šokirao Dansku. Veliku šansu je Zlatan imao u 27. minuti, ali je Schmeichel uspio da odbrani. 

Do kraja prvog dijela ostalo je 0:1, da bi u nastavku Danci krenuli puno ofanzivnije, dali su dva gola, no i primili jedan, pa ispadaju.

Sjajni Ibrahimović je otklonio sve dileme oko putnika na Euro u 76. minuti, sjajno pogodivši iz slobodnjaka za 2:0. Poulsen je jedino uspio da postigne utješni gol u 81. minuti, a Vestergaard je u 90. postigao gol glavom za konačnih 2:2.

Šveđani su mogli da počnu sa velikim slavljem, a Zlatan je u 34. godini ipak uspio da odvede svoj nacionalni tim na jdno veliko takmičenje. 

Baraž za EP, uzvrat:

Danska - Švedska 2:2 (Poulsen 81, Vestergaard 90/ Ibrahimović 19, 76)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.