Četiri ekipe bez poraza, Široki najefikasniji

Nakon tri kola Premijer lige

Četiri ekipe bez poraza, Široki najefikasniji

E. Škorić

Poslije tri odigrana kola četiri ekipe u Premijer ligi BiH nemaju poraz, a zanimljivo da to nisu ni Sarajevo, Željo, Zrinjski...

Lider nakon tri kola je Široki Brijeg koji ima sedam bodova, a nakon deklasiranja Čelika (6:0) na Pecari postao je najefikasniji tim lige sa devet postignutih golova.

Široki je jedna od četiri ekipe koje nemaju poraz nakon uvodna tri kola. Preostale tri su Zvijezda 09, Radnik i Krupa, s tim da novi premijerligaš Zvijezda nije upisao pobjedu i u sva tri kola je remizirao.

Jedine ekipe koje još nisu ostvarile pobjedu su, dakle, Zvijezda 09, te Mladost i GOŠK. Jedina ekipa koja nije postigla pogodak u dosadašnjim mečevima je Mladost iz Doboja kod Kaknja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda i Tuzla City su malčice efikasnije, pa su u 360 minuta igre uspjele zabiti po jedan pogodak. Također, važno je napomenuti da su se najboljim odbranama pokazale odbrane Tuzla City i Želje, poštu su ove ekipe primile samo po jedan pogodak.

Krupin napadač Elvir Koljić s pet pogodaka za sada je prvi strijelac lige, dok tri ima Bagarić iz Širokog, a po dva Dedić (Čelik), Filipović (Zrinjski), Handžić (Sarajevo), Jurić (Široki), Tatar (Sarajevo), Krpić (Željezničar).

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi