Četiri gola Karalića u ubjedljivoj pobjedi Čelika nad Mladosti
Zeničani su danas stigli do važne pobjede nad komšijama iz Doboja kod Kaknja

Premijer liga BiH za kadete, 7. kolo

Četiri gola Karalića u ubjedljivoj pobjedi Čelika nad Mladosti

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Za razliku od juniora Čelika, kadeti kluba s Bilinog polja osvjetlali su obraz kluba. Izabranici Omera Kopića danas su na Kamberovića polju u Zenici s ubjedljivih 4:0 pobijedili vršnjake iz Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Gosti iz Kaknja u Zenicu su doputovali bez nekoliko igrača,a to se osjetilo u igri ekipe koju s klupe predvodi Admir Goga. S druge strane crno-crveni su danas za razliku od prošlih utakmica odigrali dosta čvrsto i dobro posebno u odbrani što im je na kraju i donijelo rezultat.

Prvi gol na utakmici postignut je u 27. minuti, kada Emir Karalić prima jednu lopta na oko 30 metara od gola Mladosti, nakon što se oslobodio svog čuvara, sjajnim šutem s 18-19 metara u donji desni ugao matira gostujućeg golmana za veliko slavlje i vodstvo Čelika 1:0. Do kraja poluvremena nije se ništa dešavalo i na odmor se otišlo s minimalnom prednošću domaćih nogometaša.

U drugom poluvremenu Mladost je pokušala da izjednači rezultat, međutim odbrana Zeničana danas je bila na nivou, te su izdržali sve napade gostiju iz Kaknja. U 60. minuti ponovo na sceni Emir Karalić koji postiže drugi gol za 2:0. Nakon tog gola, gosti iz Kaknja su se predali, a to su iskoristili Zeničani, koji su sa još dva gola danas fenomenalnog Karalića na kraju slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 4:0.

Čelik-Mladost 4:0 

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

Ćelik: Durmo, Piljug, Seković, Isaković, Mahmić, Gračić, Sibalo, Arnautović, Čančar, Mušinović i Karalić. Trener: Omer Kopić.

Mladost: Merdić, Čago, Hodžić, Hrustanović, Muflizović, Sjerotanović, Goralija, Silajdžić, Kulović, Semić i Patković. Trener: Admir Goga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi