Kadeti Željezničara uvjerljivi protiv vršnjaka iz Čelika

Premijer omladinska liga BiH

Kadeti Željezničara uvjerljivi protiv vršnjaka iz Čelika

Danas su u okviru 2. kola Premijer omladinske lige za kadete fudbaleri Željezničara upisali ubjedljivu pobjedu nad vršnjacima iz Čelika, rezultatom 4:1.

Poveo je Željezničar već u petoj minuti golom Tarika Pehilja, da bi četiri minute kasnije Salih Husić povisio vodstvo domaćih na 2:0.

Uspjeli su kadeti Čelika odgovoriti preko Emira Čančara koji je u 13. minuti smanjio na 2:1. Ipak, Ađlan Karalić u 24. minuti postiže novi gol na Želju.

Na odmor se otišlo vodstvom Željezničara od 3:1, da bi konačnih Željezničar - Čelik 4:1 postavio kapiten Plavih sa Grbavice Faruk Duraković u 56. minuti.

Za kadete Željezničara je ovo bila druga pobjeda u isto toliko susreta nove sezone, dok je Čelik još uvijek bez bodova.

Premijer omladinska liga BiH za kadete, 2. kolo:

Željezničar - Čelik 4:1

FK Željzničar: Milićević, Fejzić, Beća, Drina, Duraković, Pehilj, Džanko, Gasal, Karalić, Husić, Musić. Igrali su još: Mujić, Ćorić, Mulaosmanović, Hodžić i Alilović.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

NK Čelik: Durmo, Karić, Seković, Piljug, Mahmić, Mušinović, Gračić, Kovač, Čančar, Džaferović, Mašić. Igrali su još: Najetović, Batista, Saliji, Bahtić i Međuseljac.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi