Četiri tima iz La Lige potvrđena za Ligu prvaka u novoj sezoni

Nakon poraza Sociedada

Četiri tima iz La Lige potvrđena za Ligu prvaka u novoj sezoni

E. Škorić

Nakon što je Real Sociedad poražen od Huesce, potvrđena su četiri tima koja će Španiju predstavljati u Ligi prvaka naredne sezone.

Real Sociedad je s 1:0 poražen od Husece, čime je i zvanično tim iz San Sebastiana ostao bez šansi da se do kraja sezone domogne četvrtog mjesta.

Ramirez je u 87. minuti postigao gol za trijumf Huesce, koja je s 30 bodova izbjegla iz opasne zone, no predstoji joj u preostala četiri kola grčevita borba za ostanak u eliti.

Sociedad je ostao dakle bez šansi da stigne do četvrtog mjesta, pa će Sevilla uz Atletico, Real i Barcelonu igrati u grupnoj fazi Lige prvaka naredne sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Takođe, spomenuti timovi borit će se za titulu do kraja sezone. Atletico ima 76 bodova i utakmicu više od ostalih timova. Po 71 bod imaju Real i Barca, a Sevilla je četvrta sa 70 bodova.

Real večeras dočekuje Osasunu, Barcelona gostuje Valenciji sutra, a Sevilla u ponedjeljak dočekuje Athletic Bilbao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi