Naizgled je to bila sasvim obična press konferencija trenera Sociedada, no ubrzo se sve promijenilo

Sociedad osvojio Kup

Naizgled je to bila sasvim obična press konferencija trenera Sociedada, no ubrzo se sve promijenilo

E. Škorić

Na neutralnom terenu u Sevilli Real Sociedad je slavilo s 1:0 protiv Athletic Bilbaa i tako stigao do trofeja Kupa Kralja.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Mikel Oyarzabal iz penala u 63. minuti. Prethodno je bivši igrač Sociedada Inigo Martinez neoprezno u vlastitom šesnaestercu startao na Portua.

Za Real Sociedad ovo je treći naslov pobjednika Kupa, nakon davne 1909. te 1987. godine, kada je taj klub ujedno osvojio i svoj posljednji trofej prije ovoga.

Nakon utakmice, trener Imanol Alguacil je održao press konferenciju. Najprije je normalnim tonom govorio o osvojenom Kupu, a onda obukao dres Sociedada i zapjevao himnu tog kluba kao najveći navijač.

[twitter]https://twitter.com/elchiringuitotv/status/1378483229712334848[/twitter]

Top Komentari

memara86
Kakvog ti dilera imaš! Čuvaj ga dobro!
4 2
Lordiox1
Jel ovaj trener Athletica ili Real Sociodada????
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi