Četverostruki prvak Slovenije želi Nermina Bašića

Gorica želi bh. trenera

Četverostruki prvak Slovenije želi Nermina Bašića

S. Mlaćo

Bh. trenerski stručnjak Nermin Bašić iza sebe ima sjajnu polusezonu u Sloveniji.

Naime, Bašić je sa NK Radomlje, najmlađom ekipom u ligi, osvojio jesenju titulu i tako premašio očekivanja čelnika kluba, te navijača.

Nije tajna da su na Bašićevu adresu i ranije stizale ponude iz elitnog ranga slovenskog nogometa, te da u Radomlju za to ne žele ni da čuju.

Ipak, slovenski portal siol.net danas navodi da će četverostruki prvak Slovenije Gorica vjerovatno ostati bez trenera.

Prema istom izvoru, igračka i trenerska legenda kluba Miran Srebrnič bi mogao napustiti klub, a prvi pik čelnika Gorice je upravo Nermin Bašić.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

U Gorici vjeruju da se na kraju ipak mogu dokopati Evrope s obzirom na mali zaostatak za vodećim timovima, te da bi Bašić bio pravo rješenje.

Sigurno da ce problem biti važeći ugovor koji bh. stručnjak ima sa NK Radomlje, a sve bi trebalo biti jasnije već iza Nove godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije