Četvrtak dan odluke za Mersudina Ahmetovića

Odlični napadač povrijeđen

Četvrtak dan odluke za Mersudina Ahmetovića

A. Čaušević

Mersudin Ahmetović se još od dolaska u FK Sarajevo na ljeto 2016. godine nametnuo kao jedan od najvažnijih igrača koševskog premijerligaša. 

Svojim igrama i borbenošću postao je miljenik navijača Bordo tima i njegovo odsustvo sa terena je vrlo lako uočljivo.

Koliko je iskusni napadač bitan za igru ekipe Husrefa Musemića najbolje se vidjelo na sarajevskom derbiju na Grbavici kada je praktično ni iz čega svojim saigračima omogućio da postignu dva od tri gola.

Međutim, Ahmetović kao i cijela ekipa Sarajeva u posljednje vrijeme ne igraju kao većim dijelom sezone.

Sarajevo će danas na stadionu Asim Ferhatović Hase dočekati Mladost DK, a Musemić u tom meču neće moći računati na svog najboljeg napadača.

Ahmetović se povrijedio u duelu sa Slobodom te je zamijenjen u 50. minuti kada je umjesto njega ušao Haris Handžić.

"Devetka" Sarajeva će sutra obaviti kontrolni ljekarski pregled nakon kojih će biti poznato da li će konkurisati za susret 29. kola koji se igra već u subotu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bordo tim će gostovati izuzetno nezgodnom i ove polusezone odličnom Radniku i eventualno neigranje Ahmetovića u Bijeljini bi svakako predstavljalo problem za Musemića.

Iskusni stručnjak će se prije svega nadati kako povreda Ahmetovića nije ozbiljnije prirode te da će strijelac 14 ovosezonskih golova prije svega biti spreman za okršaje finala Kupa BiH.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Metropoljac
Sam pao sam se ubio. Bacio se pod noge kako bi dobio penal. Niko ne nasjeda na te fore. Isto je pokušavo protiv Zrinjskog. Kažnjava Bog.
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi