Trener Bordo tima pred Mladost

Musemić: Crvena lampica treperi!

Trener FK Sarajevo Husref Musemić obratio se novinarima na današnjoj press konferenciji pred sutrašnju utakmicu Premijer lige protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja. 

Bordo tim je u posljednjih pet mečeva upisao samo jedan trijumf u Premijer ligi, a sutra će svakako biti pod imperativom pobjede obzirom da se Zrinjski primakao na samo četiri boda.

Musemić kaže da ne očekuje lak meč.

"Crvena lampica treperi. Mislim da je vrijeme da shvatimo da je ona upaljena. Svi imamo u cilju da budemo prvi. Ja ne sumnjam da će tako i biti. Imali smo prednost kakvu smo imali, sada imamo kakvu imamo. Sve ovisi o nama. Svaki klub i svaki igrač ima neku vrstu pritiska i ta priča više ne pije vode. Ja se nadam da ćemo svi biti malo svjesniji kakva je naša situacija. Ja se nadam da mi imamo snagu i kvalitet da ostanemo prvi".

"Što se tiče igračkog kadra neće igrati ni Ahmetović. Osim njega od ranije su povrijeđeni Pidro i Bekić"

"Ne vjerujem da ću sutra puno mijenjati, možda jedna ili dvije promjene. Mi se svakako moramo potruditi. Evidentno je da mi ne igramo ni blizu kao što smo igrali jesenas. Ne znam trenutno šta je razlog tome. Zadatak nam je da u ovom trenutku maksimalno izvučemo. Od navijača još uvijek imamo maksimalnu podršku. Svima nam je u cilju da budemo prvi, ali ovo je sport, fudbal. Nadam se da ćemo skupiti snage do kraja".

Osim trenera na pressici se pojavio i fudbaler Nihad Mujakić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mislim da je Mladost kvalitetan protivnik, imaju dobre igrače. Sutrašnja utakmica nam je prekretnica, ne samo u smislu bodova, već u psihičkom smislu. Atmosfera je dobra još uvijek, ovo nas nije uzdrmalo. Svaka ekipa uđe u rezultatsku krizu, pa tako i mi. Nadam se da ćemo se što prije iz nje izvući".

Inače, susret Sarajevo - Mladost je na rasporedu sutra od 17.00 sati na stadionu Koševo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ars1946
U krizi smo zato što uporno fosiraš cijelo proljeće igračke mediokritete kao što su Hebibović, Halilović, Velkoski, Tatar, zapostavljaš mlade igrače kao što su Šabanović(ima više asista nego Hebib), Pidro(kojeg si držao na klupi a forsirao Bekića i sada , gle čuda Halilovića koji nikada u životu nije igrao beka), zapostavljaš Resića i Šišića iako su oba trenutno daleko bolji od Tatara koji ovog proljeća nikoga ne može proći od protivnika, kao protiv Širokog ili Slobode npr. Velkoski je odavno zaslužio klupu jer je samo protiv Želje bio dobar i to samo zbog iskorištene šanse zgob greške Stevanovića, isti je jako loše igrao protiv i Zrinje i Širokog(promašio i penal u zadnjoj minuti) i sada Slobode. Sva naša koncepcija je i bila zasnovana na igri preko krila, a oni cijelo proljeće ne mogu uhvatiti formu. Da smo doista došli na nivo organizovanog kluba u kojem odlučuje znanje , davno bi Musemić bio bivši, jer su ove greške neoprostive. Ako želimo naprijed , onda neka vlasnik Nam dovede pravog trenera , kao Keka, Zekića, Milanića, a ne da drže ublehu koji se predstavlja kao Legenda Kluba,. Legende su bili Brozović, Biogradlić,Ferhatović,Vujović, Muftić,Sušić, Hadžibegić, Pašić... Husref sa ovim legendama ne može u istu rečenicu..
2 10
Metropoljac
Ne sikiraj se Husrefe. Pet komada je zagarantovano
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti