Podnesena krivična prijava nakon napada na šefa Omladinskog pogona FK Sarajevo

Podnesena krivična prijava nakon napada na šefa Omladinskog pogona FK Sarajevo

E. Škorić

Fudbalski klub Sarajevo podnio je krivičnu prijavu Tužilaštvu u Sarajevu zbog fizičkog napada na šefa Omladinskog pogona FK Sarajevo, Dževada Šarića.

Dževad Šarić je jučer, 22. aprila ispred prostorija kluba u ul. Maršala Tita 38/b verbalno, a potom i fizički napadnut od strane roditelja polaznika Akademije FK Sarajevo, Mirsada Mujkića.

Šarić je zadobio više udaraca u predjelu glave, a medicinskim pregledom konstatovane su lakše tjelesne povrede.

"Svaki napad na uposlenika Fudbalskog kluba Sarajevo predstavlja direktni napad na klub i rezultirat će pokretanjem krivičnog postupka. Povodom jučerašnjeg napada podnesena je krivična prijava protiv Mujkića zbog nanošenja tjelesnih povreda Šariću", navoodi se u saopštenju FK Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zbog direktnog kršenja Pravilnika ponašanja Omladinskog pogona (Obaveze i dužnosti roditelja i staratelja član 23.), polaznik Akademije FK Sarajevo, sin Mirsada Mujkića  bit će sankcionisan u skladu sa važećim propisima.

Fudbalski klub Sarajevo najoštrije osuđuje bilo koji vid nasilja. Ciljevi sporta su promovisanje fair play vrijednosti, etike sporta bazirane na povjerenju, poštovanju, pravednosti, te adekvatnom odgoju mladih fudbalera i budućih naraštaja društva", objavio je bordo tim.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Romario 77
sta je razlog zbog cega je napadnut. Nasilje nije rjesenje ali nasilje rade u akademiji gdje pojedinci misle da su gospodari svemira !
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi