Suze na kultnom stadionu: Plakali igrači, plakali i navijači

Goodison Park odao počast Ukrajini

Suze na kultnom stadionu: Plakali igrači, plakali i navijači

E. Škorić

Everton je sinoć pobijedio niželigašku ekipu Boreham Wood s 2:0 u utakmici FA kupa Engleske.

Everton se dobro namučio iako je bio veliki favorit, na kraju je s dva gola u drugom dijelu došao do pobjede i plasmana u četvrtfinale, a ovaj meč bio je prilika da na gol nakon duže vremena stane bh. golman Asmir Begović, koji je uspio sačuvati mrežu.

Ovu utakmicu obilježio je i jedan emotivan trenutak. Svi igrači na teren su izašli sa ukrajinskim zastavama, ali i sa dresom s imenom Vitalya Mykolenka, ukrajinskog nogometaša koji je čak dobio priliku da nosi kapitensku traku u sastavu Franka Lamparda.

Igrač je u jednom momentu zaplakao, bio je dirnut velikom gestom saigrača, protivničkih igrača, ali i tribina koje su odale podršku njegovoj zemlji.

Rat u Ukrajini traje već devet dana i nažalost još mu se ne nazire kraj jer su pregovori ukrajinskih i ruskih predstavnika i dalje neučinkoviti i zahtjeve koje imaju jedna, odnsono druga strana niko nije spreman ispuniti.

Oglasi

Privremeno je sinoć u Kijevu, glavnom gradu Ukrajine, obustavljena paljba jer se pravi humanitarni koridor za civile, što je jedina stvar oko koje su se Ukrajina i Rusija uspjele dogovoriti.

U međuvremenu, uvedene su sanckije Rusiji u svim sferama, a stradali su i sportisti te sportski klubovi i organizacije u toj zemlji. Najveća kazna je ona od FIFA-e i UEFA-e koje su zabranile ruskim klubovima i reprezentacijama da igraju u ovim takmičenjima.

Istovremeno, Rusiji su oduzeta domaćinstva u raznim turnirima, a sportisti iz ovih zemalja postali su u svijetu ni krivi ni dužni taoci režima njihovog predsjednika Vladimira Putina i mnogi ih izbjegavaju za svoje protivnike. Jedan dio ruskih sportista se oglasio i tražio da se zaustavi rat, drugi se pak boje bilo šta reći, a neki su čak i podržavali ono što rade ruski političari.

Top Komentari

Eno30
Svaka cast respekt
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi