Zbog problema sa srcem primoran da završi karijeru, sada stižu užasne vijesti o njegovom zdravlju

Mwepu u bolnici

Zbog problema sa srcem primoran da završi karijeru, sada stižu užasne vijesti o njegovom zdravlju

Edmir Škorić

Sredinom prošle godine mnoge je iznenadila vijest da je tada 24-godišnji nogometaš Brightona Enock Mwebu završio karijeru, ali zbog problema sa srcem morao je da donese tu tešku odluku.

Zambijac je igrao odlično u engleskom premierligašu, imao je vrijednost od 18 miliona eura, no na sistemskom pregledu saznao je najteže vijesti - morao je zbog srčane mane da objavi kraj karijere.

Inače, Mwepa je u Brighton došao 2021. godine iz redove austrijskog Salzburga gdje je također pružao dobre partije, a posebno na evropskoj sceni. Pored Salzburga nosio je i dres Lieferinga, a u Evropu je stigao iz zambijske ekipe Kafue Celtic 2017. godine.

Mwepu je sada doživio srčani udar u svojom domovini Zambiji, te je hitno prevezen u bolnicu.

Njegov bivši klub Brighton također je potvrdio incident, ali nije želio iznositi tačne detalje.

"Zambian Observer" piše da je Mwepu bio u automobilu u trenutku, kako se sumnja, srčanog udara. Rečeno je da je očevidac potvrdio da je Mwepu vozio u cik-cak linijama i da je doživio srčani udar.

Oglasi

Bivši veznjak uspio je zaustaviti automobil, ali se odmah nakon izlaska srušio na pod. Brightonovi i Mwepuovi savjetnici sada su reagovali na incident.

"Informacije koje imam su da je on dobro", rekao je savjetnik Lee Kawanu za ESPN, pa je dodap: "Osjećao se loše i otišao je u bolnicu da ga pregledaju ili, ako je potrebno, liječe."

Brighton je u izjavi na vlastitoj web stranici napisao: "Enocku nije bilo dobro u Zambiji i trenutno je podvrgnut preventivnoj njezi. Naš medicinski tim je u kontaktu s bolnicom kako bi pomogao ako je potrebno. Udruga zahvaljuje na brojnim porukama i brojnoj podršci. Ni klub ni Enock ne žele reći više u ovom trenutku".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Internacionalac s 23 nastupa u dresu Zambije ima je ugovor s Brightonom od ljeta 2021. i upisao je ukupno 27 nastupa (tri gola i sedam asistencija) za klub Premier lige.

Podršku su mu osim iz Brightona pružili i iz Salzburga, gdje je također ostavio veliki trag, a poruke su stizale i od brojnih drugih sportskih ličnosti i nogometnih klubova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti