Prije deceniju zaludio svijet, a sada slijedi novi mega transfer - Žele ga tri velikana iz Italije!

Patino napušta Arsenal?

Prije deceniju zaludio svijet, a sada slijedi novi mega transfer - Žele ga tri velikana iz Italije!

Eldar Ganibegović, foto: EPA

Godine 2015. smo ga upoznali kada se njegovo ime moglo pročitati na naslovnim stranama svjetskih medija. Sada, skoro deceniju kasnije, ponovo je blizu velikog transfera i to u Italiju.

Kao dječak igrao je u Lutonu. S 11 godina je Charlie Patino za oko zapao mnogima, a te 2015. godine ga je u svoje redove uspio dovesti Arsenal.

Sada, skoro deset godina kasnije, ponovo bi mogao napraviti veliki transfer. Žele ga tri italijanska velikana.

Juventus, Inter i Milan žele igrača Arsenala

Veznjak rođen u Watfordu 2003. godine ima i španske papire, no nikada nije igrao van Engleske. Nastupao je i za sve mlađe kategorije reprezentacije Engleske.

Nastupio je na ukupno 22 utakmice i postigao tri gola u kategorijama od U-15 do U-21. Još čeka na poziv u A selekciju.

Oglasi

Ove sezone igra na posudbi u Swanseaju. Na 31 nastupu u Championshipu je postigao tri gola i podijelio četiri asistencije. Dodao je i jedan gol na dva nastupa u FA Cupu.

Na ljeto mu ističe posudba u Swanseaju i vratiti će se u Arsenal. No, pitanje je gdje će igrati iduće sezone.

Kako sada stvari stoje, za njega su zainteresovana tri italijanska velikana. Žele ga redom, Juventus, Milan i Inter.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ostaje da vidimo prvo šta će o svemu reći Arsenal, a onda i 20-godišnji veznjak koji može po potrebi igrati i ofanzivnog i defanzivnog veznog.

Cijena prema Transfermarktu iznosi 10 miliona eura, no nema sumnje da bi Arsenal za njegove usluge tražio i veću cifru od te.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi