Crna nedjelja za favorite: Nakon Liverpoola izgubio i Arsenal, Cityju se otvorio put do titule!

Kakav dan u Engleskoj

Crna nedjelja za favorite: Nakon Liverpoola izgubio i Arsenal, Cityju se otvorio put do titule!

Edmir Škorić

Iako su bili veliki favoriti na domaćim terenima, danas su poraze doživjeli i Liverpool i Arsenal.

Liverpool je na Anfieldu sa 1:0 izgubio od Crystal Palacea, pa se činilo da je Arsenal dobio dodatni motiv u duelu sa Aston Villom na Emiratesu.

No, navijači Arsenala stadion napuštaju u suzama. Aston Villa je slavila sa 2:0 u meču 33. kola engleske Premier lige, što znači da će šest kola prije kraja City ostati na vrhu sa dva boda više u odnosu na jedne i druge.

Arsenal je danas bio bolji tim većim dijelom utakmice, u prvom poluvremenu je dominirao, ali to je bilo uzalud jer nije koristio svoje šanse.

Mikel Arteta je u nastavku relativno rano počeo da pravi izmjene, Arsenal je krenuo silovito po pobjedu, djelovalo je da je samo pitanje trenutka kada će da slomi otpor gostiju iz Birminhama, a onda šok.

Oglasi

U 84. minuti Leon Bailey je natrčao i pogodio za 1:0. Domaći fudbaleri bili su u pravom nokdaunu, da bi ih dokrajčio sjajni Olie Watkins koji je izašao sam na gol Raye i pogodio za konačnih 2:0.

Nije još naravno gotovo, ali djeluje kao da se danas odredio novi - stari prvak Engleske. Kao ad je sam Pep Guardiola pravio nedjeljne rezultate...

Arsenalu slijedi revanš Lige prvaka u srijedu protiv Bayerna na Allianz-Areni nakon što je prethodno prvi meč na Emiratesu zvršen rezultatom 2:2.

Topnici u narednom kolu gostuju Wolverhamptonu i generalno imaju najteži raspored od svih timova iz vrha i teško je očekivati da konačno dođu do titule kojoj se nadaju već dugi niz godina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Koliko je slab bayern to pokazuje Aston villa a u srijedu će arsenal pokazati !!!
1 1
saju701
Arsenal kakva gubitnicka ekipa haha Arteta strucnjak a mozda sljedece godine
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi