Golijada na sjeveru Italije, Milan postigao pet golova, a nije pobijedio

Rossonerima "samo" bod

Golijada na sjeveru Italije, Milan postigao pet golova, a nije pobijedio

Edmir Škorić

Fudbaleri Milana gostovali su u Reggio Emiliji kod ekipe Sassuola u 32. kolu italijanske Serije A, a vrlo efikasan meč završen je rezultatom 3:3.

Milan je u četvrtak na San Siru poražen od Rome sa 1:0 u prvoj utakmici četvrtfinala Evropske lige, čime je prekinuta serija od čak sedam uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima. Poraz od Rome ostavio je traga na fudbalere Milana, koji su u nešto kombinovanom sastavu došli tek do boda protiv slabašnog Sassuola.

Ipak, današnji remi možda se mogao i očekivati. Jasno je bilo da će Milan misliam biti na Romi, da će biti određenih promjena u sastavu, da ima i umora, ali i da nema pretjeranog motiva kod Rossonera koji su sigurni učesnici Lige prvaka i na tabeli teško mogu nešto promijeniti.

S druge strane, Sassuolo je "morao" da osvoji bodove u borbi za goli život. Mogu da žale što nisu izdržali do kraja i upisali pobjedu, ali s druge strane, mogu da budu i sretni jer je Milan dao čak pet golova, pošto su dva poništena od strane VAR-a.

Danas su za samo 10 minuta šokirali favorizovane goste. U 4. minuti Pinamonti je pogodio za 1:0, a već u 10. minuti Lauriente je bio precizan za 2:0. U 18. minuti Chukwueze je pogodio, ali je gol zbog milimetarskog ofsajda poništen.

Rafael Leao je sjajno pogodio u 20. minuti i smanjio na 2:1, no u 53. minuti Lauriente drugim golom donosi Sassuolu vodstvo 3:2. Samo šest minuta kasnije Luka Jović je smanjio na 3:2.

Chukwueze je i u 63. minuti postigao gol i ponovo mu je VAR uskratio slavlje, da bi tek u 84. minuti Okfabor zabio za konačnih 3:3.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ne vole u Milanu da kiksaju na ovakvim mečevima, ali današnji remi brzo će biti zaboravljen. Slijedi mnogo važniji revanš s Romom u Evropskoj ligi, pa potom veliki derbi s Interom.

Sassuolo odmara do narednog vikenda, a onda će ugostiti Lecce i tražiti nove bodove spasa.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

single1992
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim----> use.my/bedblog
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi