Charlton želi Mateja Delača

Žele ga na posudbu

Charlton želi Mateja Delača

M. Šljivak

Londonski Charlton zainteresovan je za usluge nekadašnjeg golmana Sarajeva Mateja Delača.

Ovaj 24-godišnji golman ulazi u osmu godinu ugovora s Chelseajem. Ipak, kako mu ugovor ističe narednog ljeta, Chelsea će ga gotovo sigurno poslati na novu, ukupno 11. posudbu otkako je član kluba.

Interes za usluge nekadašnjeg reprezentativca Hrvatske pokazao je Charlton. Londonski tim nije zadovoljan trenutnim čuvarem mreže Dillonom Phillipsom i pokušaće da Delača dovedu na posudbu za sezonu koja je pred nama.

Hrvatski golman je proteklu sezonu proveo u belgijskom Mouscronu, a interesantno je da je Delač igrač Chelseaja s najdužim ugovorom u ovom klubu. I pored toga nije nastupio niti u jednom zvaničnom meču za Plavce i konstantno je išao po posudbama.

Ista sudbina bi ga mogla zadesiti i u narednoj sezoni, a Charlton je jedna od mogućih opcija za posudbu.

Charlton je dobro poznato ime u engleskom fudbalu. Međutim, trenutno su članovi trećeg ranga (League One), a cilj za narednu sezonu je povratak u Championship.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tim iz jugoistočnog Londona je posljednji meč u društvu najboljih engleskih timova odigrao 2007. godina, a zatim su konstantno igrali u Championshipu i League One.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi