"Delača ne gledamo kao promašaj, ali ovdje nema budućnost"

Trener golmana u Chelseaju

"Delača ne gledamo kao promašaj, ali ovdje nema budućnost"

Kao veliki potencijal Matej Delač je 2010. godine prešao u Chelsea iz zaprešićkog Intera. 

U to vrijeme Delač je prema ocjenama stručnjaka bio među najboljim mladim golmanima u Evropi, a nakon što je došao za Chelsea uslijedile su posudbe po Češkoj, Portugalu, Hrvatskoj, Srbiji, Francuskoj, BiH i sada Belgiji.

Očekivalo se da će Delač igrački stasavati, međutim stvari nisu tekle po planu i danas u Chelseaju nema mjesta. To je u razgovoru za belgijski Sport/Foot magazin potvrdio Chelseajev trener golmana Christophe Lollichon, koji je bio insistirao na dovođenju golmana porijeklom iz BiH. 

"O Delaču su mi rekli mnogo lijepih stvari kada je imao 16 godina. Odlučio sam doći da ga pogledam i nije mi bilo potrebno dugo da vidim koliko je potencijala imao. Brzo sam nagovorio čelnike Chelseaja da ga kupimo", prisjetio se Lollichon i potom nastavio: 

"Sada moram priznati da nisam uzeo u obzir sve stvari, prije svega kvalitetu hrvatske lige. Ipak, na njegovo dovođenje ne gledam kao promašaj, najprije zbog toga što smo upoznali fantastičnu osobu", ističe Lollichon. 

Za prvi tim Chelseaja je Delač zabilježio samo jedan nastup i to u prijateljskoj utakmici protiv Olimpije u Ljubljani.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ancelotti, Villas-Boas, Benitez, Di Matteo, Mourinho i Conte - svi oni su imali blaži dojam o Delaču, ali postepeno, sa svakim novim treningom ih je uspijevao uvjeriti. Bit ću iskren, mislim da on nema budućnost u Chelseaju. Pred njim su još dvije godine ugovora i nadamo se da ćemo pronaći klub koji će mu odgovarati za nastavak njegove karijere", zaključio je Lollichon.

Delač je trenutno na posudbi u belgijskom prvoligašu Mouscronu u kojem se izborio za status prvog golmana. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi