"Ponudio sam Chelseaju da igram besplatno, a danas plačem zbog svega"

Musonda je želio da ostane

"Ponudio sam Chelseaju da igram besplatno, a danas plačem zbog svega"

Edmir Škorić

Bivši napadač Chelseaja Charly Musonda otkrio je da je ponudio da igra besplatno u očajničkom pokušaju da ostane u klubu.

Musonda je 2012. godine kao 15-godišnjak došao u Chelsea, no upisao je svega sedam seniorskih nastupa tokom boravka na Stamford Bridgeu. Belgijac (26) je imao tešku povredu ligamenata dok je bio na posudbi u Vitesseu 2018. godine.

Onda je ranije ovog ljeta potpisao za španski Levante, nakon što je propao transfer u Zulte Waregem. Sada otkriva da je pokušao da ostane u timu kojeg je tada vodio Thomas Tuchel, čak i da igra besplatno.

"Objasnio sam mu da ću igrati besplatno. To nema veze s ugovorom, doslovno ću igrati besplatno. Mogu biti zadnji tip u ekipi, ali vrijedno ću trenirati, ako treba i sa rezervama, igrati barem 15 ili 20 minuta u nekim utakmicama, svejedno", izjavio je Musonda.

"Tuchel je razumio. Imali smo dobar razgovor, pa mi je rekao: 'Slušaj, to ne ovisi o meni. Razgovori o ugovoru su nešto drugo'".

Oglasi

Musonda priznaje da je briznuo u plač dok je razgovarao o svojoj budućnosti s bivšim tehničkim direktorom Chelseaja i golmanskom legendom Petrom Cechom.

"Bilo je teško. Čak ni sa objavom na Instagramu nisam htio biti previše emotivan jer nisam želio ulaziti u detalje i prisjećati se svega. Razgovarao sam s Čechom u avgustu telefonom i nakon tih razgovora sam shvatio da moram da idem i da ništa ne mogu promijeniti", poručio je.

Musonda je bio uplakan, no morao je da ide dalje, iako priznaje da mu je i danas teško kada se sjeti dana iz Chelseaja za koji se vezao, pa sada kao navijač postmatra utakmice Plavaca, te ponekad i zaplače od nostalgije vapeći za prošlim danima provedenim u zapadnom Londonu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Musonda je i dalje član Levantea, a krilni nogometaš je prethodno još igrao za Betis i Celtic na posudbama iz Chelseaja. Ima jedan gol na 12 nastupa za U21 reprezentaciju Belgije, dok za seniorsku još nikada nije zaigrao.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi