Ne bodi se s rogatim: Terry ispričao detalje o tome kako su suci nasjeli na Mourinhov trik
Toliko je posvećen da zna i najstinija pravila.

"The Special One" s razlogom

Ne bodi se s rogatim: Terry ispričao detalje o tome kako su suci nasjeli na Mourinhov trik

Eldar Ganibegović

Jose Mourinho nije bez razloga nazvan "Posebni". John Terry sada je ispričao jednu anegdotu koja savršeno pristaje uz taj njegov nadimak.

Portugalski stručnjak Jose Mourinho poznat je po tome što na sve načine pokušava da dođe do pobjede.

Nije prezao skoro nikada ni od čega i to mu je donijelo status jednog od najboljih trenera današnjice.

Također, to je jedini trener koji u svojim vitrinama ima sve tri aktuelna UEFA-ina klupska takmičenja - Ligu prvaka, Evropsku ligu i Konferencijsku ligu.

Za vrijeme dok je bio trener Chelseaja po tri puta je osvojio titulu prvaka Engleske i Carabao Cup. John Terry je dugo bio kapiten ovog tima, a sada je ispričao kako je Mourinho uspio nadmudriti suce u jednoj utakmicei Carabao Cupa.

"Pravilo je bilo da kada smo vodili 1:0 i kada bi lopta ušla u naš peterac, nas dvojica smo morali da padnemo. Tada nismo morali napuštati teren, a vrijeme bi prolazilo. Deset minuta prije kraja utakmice Mourinho je prišao meni i Garyju Cahillu i rekao da padnemo zajedno jer tada nećemo napustiti teren.

Oglasi

Nikada nismo čuli za ovo pravilo. Kada je lopta ušla u na peterac, Garry je pao na zemlju i mislio sam da moram da uradim isto. Sudija je rekao da obojica moramo da napustimo teren.

Rekao sam mu da pravila govore drugačije i da pita linijskog sudaca. Nakon što je to uradio, složio se sa mnom.

Mourinho je bio ispred ostalih kada su u pitanju tako malo poznata pravila. Najbolji treneri znaju iskoristiti i najsitnije stvari u svoju korist", rekao je bivši engleski fudbaler koji je skoro 20 godina igrao za Chelsea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mourinho je sada trener Rome kojoj je prošle sezone donio prvo trofej nakon 13 godina, a u pitanju je trofej Konferencijske lige. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi