Dva rivala ujedinjena zbog Atsua: Poslana lijepa slika u svijet
Foto: FC Porto

Porto i Rio Ave

Dva rivala ujedinjena zbog Atsua: Poslana lijepa slika u svijet

E. Ganibegović

Skoro dvije sedmice nakon razornih zemljotresa koji su pogodili jugoistok Turske i sjever Sirije, u ruševinama je pronađeno beživotno tijelo reprezentativca Gane i fudbalera Hatayspora, Christiana Atsua.

Ovaj 31-godišnji fudbaler pronađen je jučer, a iz Hatayspora su se oglasili i otkrili kako će njegovo tijelo biti prebačeno u njegov rodni grad gdje će biti i sahranjen.

"Beživotno tijelo našeg igrača Christiana Atsua, koji je izgubio život u ruševinama, bit će poslano u njegov rodni grad (Ada Foah, op.a) u Gani gdje će se obaviti sahrana.

Nikad te nećemo zaboraviti, Atsu. Mir s tobom, dobri čovječe. Ne postoje riječi koje mogu opisati našu tugu. Počivaj u miru", poruka je objavljena na profilu Hatayspora.

Christian Atsu je u svojoj karijeri igrao za Porto, Rio Ave, Chelsea, Vitesse, Everton, Bournemouth, Malagu, Newcastle, Al-Raed i Hatayspor.

Oglasi

Utakmice engleske Premier lige počinale su minutom šutnje jučer zbog njegove smrti, a nisu ga zaboravili ni u Portugalu.

Prije utakmice Porta i Rio Avea, Pepe, kapiten  Porta, i Guga Rodrigues, kapiten Rio Avea, držali su dresove s Atsuovim prezimenom i brojevima koje je nosio fudbaler u dvije ekipe.

"Sjećanja će ostati s nama. Porto i Rio Ave ujedinjeni u znak sjećanja na Christiana Atsua!", napisao je Porto u opisu slike.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Christian Atsu je definitivno doživio tužnu sudbinu. Naime, dan uoči zemljotresa postigao je gol za pobjedu protiv Kasimpaše, te je zato otkazao let za Francusku kako bi ostao s ekipom da proslavi gol i tri boda, što je na kraju bilo kobno. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi