Shrvani Lukaku se oglasio emotivnom porukom, razlog je najgori mogući
Foto: Instagram

Prijatelj mu je pronađen mrtav

Shrvani Lukaku se oglasio emotivnom porukom, razlog je najgori mogući

Eldar Ganibegović

Romelu Lukaku sinoć je bio strijelac jednog gola za Inter u pobjedi protiv Udinesea. Nedugo nakon utakmice na društvenim mrežama je objavio emotivnu poruku.

Sinoć je u okviru 23. kola italijanske Serije A Inter s 3:1 bio bolji na domaćem terenu od Udinesea i tako došao do 47. boda u sezoni što je trenutno dovoljno za drugo mjesto na tabeli.

Prvi pogodak za Inter je u 20. minuti postigao reprezentativac Belgije, Romelu Lukaku. Pogodio je s 11 metara iz drugog pokušaja, nakon što mu je prvi penal odbranio Silvestri, isti je ponovljen, te je Lukaku imao više sreće.

Fudbalski svijet jučer je potresla informacija iz Turske da je Christian Atsu, fudbaler Hatayspora, pronađen bez znakova života u ruševinama.

Emotivno je to potreslo i Romelua Lukakua koji je s reprezenativcem Gane dijelio svlačionicu svojevremeno igrajući za Chelsea.

"Počivaj u miru brate. To je teško podnijeti... Bilo je divno biti u tvojoj blizini. Tvoja poniznost i ljubav prema Bogu, način na koji si radio na treningu, ljubav koju si imao prema svojoj porodici i djeci. Neka Gospod da snagu tvojoj djeci i porodici... Bog te blagoslovio. Uvijek ću te voljeti", napisao je Lukaku.

Oglasi

Objavio je i dvije fotografije s Atsuom i treću upravo sa sinoćnje utakmice kako gleda prema nebu, što je također poruka za Atsua. 

Christian Atsu je živio u zgradi od 12 spratova koja se srušila nakon zemljotresa koji je pogodio Tursku 6. februara. Graditelj luksuznog bloka, u kojem je poginulo oko 800 ljudi, uhapšen je.

Reprezentativac Gane je definitivno doživio tužnu sudbinu. Naime, dan uoči zemljotresa postigao je gol za pobjedu protiv Kasimpaše, te je zato otkazao let za Francusku kako bi ostao s ekipom da proslavi gol i tri boda, što je na kraju bilo kobno. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Osim za Hatayspor, Christian Atsu je u svojoj karijeri igrao za Porto, Rio Ave, Chelsea, Vitesse, Everton, Bournemouth, Malagu, Newcastle i Al-Raed.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi