Cheilliniju gol poništen, ali Locatellijev je regularan: Italija vodi 1:0!

Azzurri nezaustavljivi

Cheilliniju gol poništen, ali Locatellijev je regularan: Italija vodi 1:0!

E. Škorić

Reprezentacija Italije vodi s 1:0 protiv Švicarske.

Italijani su EURO otvorili uvjerljivom 3:0 pobjedom nad Turskom, a večeras su rano poveli u meču protiv Švicarske. VAR je ipak poništio gol Italijana.

U 19. minuti je Giorgio Chiellini iskoristio gužvu u kaznenom prostoru Švicaraca, a zatim zakucao loptu u mrežu. Iako je Olimpico na trenutak eksplodirao, VAR je stišao rimski stadion na trenutak.

Poništen je gol jer je lopta prethodno pogodila u ruku Chiellinija, no nema sumnje da će Azzurri nastaviti sa žestokim napadima i učinit će sve da ostvare novu pobjedu na Evropskom prvenstvu.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Samo nekoliko minuta nakon što mu je poništen pogodak, Chiellini je izašao zbog povrede. Zamijenio ga je stoper Lazija Acerbi. U 26. minuti sjajna akcija domaće selekcije, na kraju Locatelli s nekoliko metara loptu šalje u mrežu.

Švicarci su u prvom kolu remizirali sa Walesom, no ovo večeras na Olimpicu je njihov najveći ispit.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi