Tuchelov Chelsea dominirao i došao do sigurne pobjede

Prva pobjeda za Nijemca na klupi Plavaca

Tuchelov Chelsea dominirao i došao do sigurne pobjede

E. Škorić
Teme:

Chelsea je danas u susretu 21. kola engleskog Premiershipa stigao do pobjede nad Burnleyjem (2:0).

Bio je to drugi meč Thomasa Tuchela na klupi Chelseaja i prva pobjeda, pošto je u srijedu na Stamford Bridgeu njegov tim odigrao 0:0 s Wolverhamptonom.

Za razliku od Wolvesa, Burnley je bio lakši rival. Gosti bez ijedne šanse i bez ijednog pokušaja tokom 90 minuta i od početka do kraja se igralo pred golom Burnleyja.

Vodeći gol postigao je iskusni Azpilicueta u 40. minuti, pogodivši mrežu snažnim udarcem iskosa s desne strane nakon što mu je Hudson-Odoi prethodno ostavio loptu. U 84. minuti majstorija Alonsa nakon lopte Pulišića za konačnih 2:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea je pored tih golova imao još nekoliko sjajnih šansi, ali Werner, Abraham, Hudson-Odoi, Pulišić i ostavak navale nisu uspjeli pronaći put do mreže Popea.

Chelsea je sa 33 boda na sedmom mjestu, a sada mu slijedi pakleno gostovanje kod Tottenhama.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BBB25
Ovo je već ličilo na nešto! Plavci jako dobri danas
8 0
Dasler
Bas je izdominirao Chelsea na utakmici
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi