Chelsea deklasirao Everton

Plavci uvjerljivi

Chelsea deklasirao Everton

Midhat Šljivak

Chelsea je u 29. kolu engleske Premier lige deklasirao Everton na Stamford Bridgeu rezultatom 4:0.

Tim Carla Ancelottija je danas potpuno razbijen i Plavci su ovom pobjedom učvrstili četvrto mjesto na tabeli.

Chelsea je poveo u 14. minuti pogotkom Masona Mounta za 1:0, da bi samo sedam minuta kasnije Pedro iskoristio sjajnu loptu i pogodio je za 2:0.

Iako je u prvom poluvremenu bilo još šansi za golove na odmor se otišlo vodstvom od 2:0 za domaći tim, koji je nakon deset minuta igre u nastavku završio posao u ovom meču.

Prvo je Willian u 51. minuti pogodio za 3:0, da bi tri minute kasnije Olivier Giroud pogodio za konačan rezultat susreta od 4:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 29. kolo:

Chelsea - Everton 4:0

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi