Chelsea dominirao na terenu, ali na kraju osvojio samo bod protiv Burnleya
Plavci su propustili veliku priliku da dođu do 3. mjesta na tabeli

Veliki kiks ekipe sa Stamford Bridgea

Chelsea dominirao na terenu, ali na kraju osvojio samo bod protiv Burnleya

S. Pašalić, foto: EPA

Nogometaši Chelseaja su na Stamford Bridgeu u okviru 35. kola engleske Premier lige ugostili Burnley i odigrali 2:2.

Plavci su željeli iskoristiti kikseve svojih konkurenata i s pobjedom skočiti na treće mjesto na tabeli, ali nije sve krenulo po planu.

Već u 8. minuti Hendrick je šokirao domaće navijače i postigao fantastičan gol sa vrha šesnaesterca za vodstvo Burnleya od 1:0.

Chelsea je ekspresno izjednačio nakon akcije u 12. minuti kada je Hazard asistirao, a Kante pogodio za 1:1.

Samo dvije minute kasnije Chelsea je stigao do preokreta kada je Gonzalo Higuain zakucao loptu u mrežu golmana Burnleya za 2:1.

Ipak, u 24. minuti Burnley je stigao do izjednačenja kada je Barnes postigao gol za 2:2, a tim rezultatom se i otišlo na odmor.

Ekipa Maurizija Sarrija je u nastavku krenula u totalnu ofanzivu na gol gostiju i stvorila nekoliko prilika, od kojih je najbolja bila Azpilicuete u 69. minuti kada je imao zicer, ali je njegov šut odbranio golman Burnleya.

Do kraja se rezultat ipak nije mijenjao pa je Chelsea na kraju ipak osvojio samo bod u ovoj utakmici. Plavci se sada nalaze na 4. mjestu i imaju 67 bodova, kao i Tottenham koji je na 3. mjestu s tim da Spursi imaju i utakmicu manje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi