"Lakše je doći do finala Lige prvaka nego do finala Liga kupa"

Trener Chelseaja ima svoj stav

"Lakše je doći do finala Lige prvaka nego do finala Liga kupa"

Sa posljednjom izjavom Maurizija Sarrija se sigurno veliki broj ljubitelja fudbala, pa i navijača Chelseaja neće složiti. Ipak, italijanski stručnjak ima svoje, zanimljivo, mišljenje.

Chelsea je još uvijek u borbi za Top 4 u Premier ligi, a okončanje sezone na jednoj od prve četiri pozicije bi Plavcima donijelo plasman u narednu sezonu Lige prvaka.

Londonski velikan je i u polufinalu Lige Evrope, a ukoliko osvoji ovo takmičenje također može osigurati plasman u Ligu prvaka.

Chelsea večeras na svom Stamford Bridgeu igra utakmicu 35. kola Premiershipa protiv Burnleyja i pozitivnim rezultat ima priliku barem nakratko "uskočiti" u Top 4.

Novinare je pred večerašnji meč na Bridgeu zanimalo Sarrijevo mišljenje o tome da li je lakše doći do plasmana u Ligu prvaka osvajanjem Lige Evrope ili okončanjem sezone u Top 4 Premiershipa.

"Premier liga je zaista jako teška. Samo da bismo došli do finala Liga kupa morali smo igrati protiv Liverpoola i Tottenhama, a u finalu smo igrali protiv Manchester Cityja", izjavio je Sarri, pa poručio:

"Lakše je doći do finala Lige prvaka".

Sarri je potom doveo u pitanje istinsku važnost Lige prvaka.

"Mislim da mnogi daju previše važnosti Ligi prvaka. Naravno da je to važna takmičenje za klubove, ali to je takmičenje sa direktnom eliminacijom. Ponekad je samo potrebno da lopta od stativu uđe u gol ili da je stativa spriječi u prelasku linije da biste prošli dalje ili ispali", istakao je trener Chelseaja, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Jasno je da je to najvažnije takmičenje za evropske klubove, pa samim tim i najveće klupsko takmičenje u svijetu, ali to je i takmičenje u kojem morate imati sreće".

Inače, Sarrijev Chelsea naredne sedmice putuje u Frankfurt gdje će odigrati prvu utakmicu polufinala Lige Evrope protiv Eintrachta.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ArminA
Kaze covjek koji nikad nije bio u finalu CL ...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi