Chelsea gradi stadion vrijedan milijardu funti

Nakon kraćeg zastoja radovi će ipak krenuti

Chelsea gradi stadion vrijedan milijardu funti

Teme:

Londonskom Chelseaju je sa zadnjim danom marta istekao rok za početak radova na novom stadionu koji se trebao graditi na mjestu sadašnjeg Stamford Bridgea.

Klubu je u martu 2017. godine počeo teći trogodišnji rok za početak radova, no krajem prošle godine bilo je jasno da od toga neće biti ništa jer nisu započeli ni inicijalni radovi. Chelsea je u međuvremenu imao problema oko financiranja projekta i čitava priča je stala.

No gradske vlasti odlučile su da se svim projektima kojima je rok istekao tijekom karantene zbog koronavirusa rok produži do 31. marta 2021. godine. Kako pišu engleski mediji, Chelsea će iskoristiti taj rok da ipak započne s radovima i krenut će s realizacijom projekta koji stoji milijardu funti i uključuje uređenje i ulaganje i u čitavu četvrt u kojoj se stadion nalazi.

Prema prvim planovima Chelsea je razmatrao rekonstrukciju sadašnjeg stadiona, ali onda je odlučeno da će se Stamford Bridge srušiti i na njegovu mjestu izgraditi novi stadion za 60.000 ljudi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea bi za to vrijeme trebao igrati na Wembleyju.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije