Chelsea i Giroud počeli pregovore oko nastavka saradnje, ali neće biti sve jednostavno

Potpuni preokret situacije

Chelsea i Giroud počeli pregovore oko nastavka saradnje, ali neće biti sve jednostavno

Iako se to nije dalo naslutiti prije nekoliko mjeseci, čini se kako bi francuski napadač Olivier Giroud i nakon ove sezone mogao ostati član Chelseaja.

Podsjetimo, Giroud je prošlog ljeta potpisao jednogodišnji ugovor s Plavcima, ali se kod novog trenera Franka Lamparda nije mnogo naigrao ove sezone.

Tokom proteklih mjeseci stalno je isticao kako želi igrati više i nagovještavao transfer, ali prije otprilike mjesec dana stvari su se promijenile. Francuz je počeo dobijati šansu za igru i nakon nekoliko dana izjavio je kako želi ostati na Stamford Bridge stadionu.

Čini se kako ništa protiv toga nema ni ekipa Chelseaja pa su počeli pregovori oko produžetka saradnje između dvije strane.

Bez obzira na sve, moglo bi se desiti mnogo problema u pregovorima a ključni bi trebao biti onaj u dužini trajanja novog ugovora. Plavci namjeravaju ponuditi samo novu jednogodišnju saradnju 33-godišnjem Francuzu, baš kao i prošle godine, a s druge strane Giroud bi u nekom drugom klubu mogao dobiti značajno duži ugovor.

Iako ima već 33 godine, špekuliše se kako mu je Inter u januaru nudio dvoipogodišnji ugovor što je sigurno mnogo bolji posao za njega.

Nerazzurri će, pretpostavlja se, biti zainteresovani i ovog ljeta te nuditi ugovor na dvije godine, dok u redu zainteresovanih timova još uvijek stoje i Lazio te Tottenham.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U međuvremenu, treba reći da je Chelseajeva politika prema igračima koji imaju preko 30 godina da im nudi kratke ugovore. Ipak, Plavci su to prekršili nekoliko puta u posljednjim godinama.

Dok čekamo da saznamo sudbinu Girouda, reći ćemo da je on u toku aktuelne sezone upisao ukupno 13 utakmica i postigao tri gola u svim takmičenjima. Član Plavaca iz Londona je od januara 2018. godine.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi