Chelsea kupuje u Rimu

Florenzi na meti Plavaca

Chelsea kupuje u Rimu

E. Škorić

Italijanski reprezentativac Alessandro Florenzi navodno se nalazi na meti londonskog Chelseaja.

Florenzi ima ugovor do ljeta 2019. godine, ali nema plan da ostane u Romi i spreman je da ode, a za sada su interes za njim pokazali Chelsea i Inter.

Klub iz Londona spreman je da 27-godišnjaku ponudi znatno veća primanja od Rome, a također i da rimskog klubu ponudi neku pristojnu cifru na ime obeštećenja.

Florenzi je po vokaciji desni bek, ali je sposoban i da igra u veznom redu ili krilnog napadača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ove sezone se vratio nakon povrede ligamenata koljena i u 42 utakmice u dresu Rimljana upisao je četiri asistencije. S Romom je izborio grupnu fazu Lige prvaka, dok bi recimo odlaskom u Chelsea bio uskraćen za igranje u najelitnijem klupskom takmičenju.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi