Chelsea lagano pobijedio SFK 2000 na Koševu

Prvi meč šesneastine finala Lige prvaka

Chelsea lagano pobijedio SFK 2000 na Koševu

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Fudbalerke SKF 2000 danas su na Koševu poražene od Chelseaja (5:0) u prvoj utakmici šesneastine finala Lige prvaka za žene.

Chelsea je bio veliki favorit protiv bh. prvakinja i na kraju su gošće opravdale tu ulogu. Igračice londonskog kluba do prednosti stigle su već u šestoj minuti kada je So-Yun asistirala, a mrežu SFK 2000 zatresla je Bright.

Gošće su do drugog gola došle u 22. minuti, Carney je upisala asistenciju, a Spence je pogodila za 0:2. Do kraja prvog poluvremena vidjeli smo i treći gol. Ovaj put mrežu Envere Hasanbegović zatresla je Thorisdottir.

U drugom poluvremenu Chelsea je diktirao tempo na sredini terena i bilo je jasno da su igračice ovog tima zadovoljne rezultatom. U 81. minuti gošće su mogle i do četvrtog gola nakon što je Spahić skrivila penal. Odgovornost s bijele tačke preuzela je Kirby, ali je Hasanbegović sjajno odbranila njen udarac.

Ipak, u samom finišu utakmice Chelsea je došao još do dva gola. Prvo je s vrha kaznenog prostora fantastičan pogodak postigla Ji So-Yun za 4:0, a konačnih 5:0 postavila je Engman.

Liga prvaka, šesneastina finala:

SFK 2000 - Chelsea 0:5 (Bright 6', Spence 22', Thorisdottir 36', So-Yun 87', Engman 89')

SFK 2000: Hasanbegović, Spahić, Nikolić, Hamzić, Crnjak, Hadžić, Spahić, Kapetanović, Đoković, Bojat, Medić.

Chlesea: Telford, Thorisdottir, Eriksson, Bright, Blundell, Ji, Carney, Spence, Engman, Cuthbert, Kirby.

Top Komentari

milivoje
bordo kur.ave opet j.ebene
11 26
Tz075
Nije sramota od takvog kluba izgubiti i to jos u toj fazi takmicenja,mogli bi se i muski klubovi malo ugledati.
23 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi