Plavci bolji od Lisica, spremite se za dramu u posljednjem kolu Premiershipa
FOTO: EPA

Borba za plasman u Ligu prvaka

Plavci bolji od Lisica, spremite se za dramu u posljednjem kolu Premiershipa

H. Zilić

Veoma bitan duel Premiershipa u borbi za plasman u Ligu prvaka odigrali su Chelsea i Leicester.

Konačan rezultat je glasio 2:1 za Chelsea u utakmici gdje smo vidjeli dosta uzbuđenja.

Prvo poluvrijeme je ponudilo prilika, lijepih akcija, a domaćinima je poništen pogodak u 35. minuti zbog VAR-a. Werner je igrao rukom.

U nastavku još više uzbuđenja pred oba gola.

U 47. minuti Rudiger dovodio Chelsea u vodstvo nakon fine akcije domaće ekipe.

Igrala se 66. minuta kada je dosuđen penal za Plavce, a siguran realizator je bio Joringo za 2:0.

Leicester se vraća u meč u 76. minuti. Iheanacho je pogodio za 2:1 na asistenciju Ndidija

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kolo prije kraja Chelsea ima 67 bodova, Leicester 66, a ako Liverpool sutra savladala Burnley u posljednjem kolu nas očekuje prava ludnica u borbi za Ligu prvaka. Tri kluba će biti u jedan bod razlike.

Ono što je bitno napomenuti, Liverpool je sada u situaciji da ima sve u svojim nogama, ako savladaju Burnley i Crystal Palace vjerovatno idu u Ligu prvaka. U slučaju istog broja bodova sa Leicesterom, Redsi imaju bolju gol razliku od Lisica. Chelsea također ima sve u svojim nogama i trijumf protiv Aston Vile u posljednjem kolu znači plasman u Ligu prvaka.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zmiugaloma
Oduzeti francuzima mjesto a dati englezima, zaista je steta ne gledati bilo koju od ove tri ekipe u LS, od kojih svaka moze biti pretender za finale realno, a francuzi ce osvojit nikad... Zaista steta....
9 2
Dtox
Sto bi volio da hoce ko facu ovom Rudnigeru razvaliti i njegovm kurcenju.
9 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi