Chelsea uvezao i treću pobjedu, Everton i Tottenham upisali važne pobjede

Utakmice Premiershipa

Chelsea uvezao i treću pobjedu, Everton i Tottenham upisali važne pobjede

E. Oštraković

Odigrane su četiri utakmice u okviru 27. kola Premiershipa, a ostvareni su neki jako zanimljivi rezultati.

Chelsea je bio favorit na gostovanju kod Leicestera, a tu ulogu opravdao je i na terenu, te su ostvarili pobjedu od 3:1.

Krenulo je sjajno za goste. U 11. minuti Chilwell je postigao gol za Plavce, te ih doveo u vodstvo. Rezultat je poravnao Daka golom u 39. minuti.

Ipak, Chelsea je na odmor otišao sa vodstvom od 2:1, a "krivac" za to bio je Havertz koji je postigao gol u 6 minuti sudijske nadoknade.

U drugom poluvreemnu viđen je još jedan gol. Igrala se 78. minuta kada je Kovačić matirao domaćeg golmana i postavio konačan rezultat utakmice.

Tottenham je na svom terenu sa 3:1 ostvario pobjedu protiv Nottingham Foresta. Prvi gol viđen je u 19. minuti, a strijelac je naravno bio Kane.

Oglasi

Isti igrač povisio je rezultat na 2:0 u 35. minuti sa bijele tačke, te se upravo sa tim rezultatom otišlo na odmor.

Do kraja utakmice viđena su još dva gola. Prvo je Son u 62. minuti pogodio za 3:0, a Worrall je ublažio poraz svoje ekipe golom u 81. minuti utakmice.

Sjajnu utakmicu odigrali su Leeds i Brighton. Gosti su dva puta imali vodstvo, ali se Leeds na kraju uspio spasiti poraza.

Mac Allister je u 33. minuti pogodio za vodstvo gostiju, ali je stvari na početak sedam minuta kasnije vraito Bamford.

Harrison je postigao autogol u 61. minuti i Brighton je imao novo vodstvo, ali je isti igrač postavio konačan rezultat golom u 78. minuti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Everton je slavio jako važnu objedu na domaćem terenu protiv Brentforda u svojoj borbi za opstanak. Zanimljvio da je taj gol viđen već u prvoj minuti.

Strijelac gola bio je McNeil, a do kraja utakmice rezultat se nije promjenio, te je Everton ostvario veoma važnu pobjedu i upisao tri boda.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AjmanMuj
Bravo Spursi, bravo Forster, bravo Kane. Odlični svi danas :)
0 0
Chelsea1
Budi se uspavani Lav?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi