Manchester City rutinski pobijedio Chelsea u Londonu

Građani slavili sa 3:1

Manchester City rutinski pobijedio Chelsea u Londonu

E. Čaušević

Manchester City je večeras u derbiju 17. kola Premiershipa slavio u gostima protiv Chelseaja sa 3:1.

Građani su odigrali sjajan meč na Stamford Bridgeu, a to se posebno odnosi na prvo poluvrijeme kada smo vidjeli sve golove na ovom meču. Chelsea je bio totalno indisponiran, a igrači su izgledali totalno izgubljeno.

City je odlično otvorio meč i u 18. minuti je poveo sa 1:0. Foden je uposlio Gundogana koji sjajno pogađa s vrha kaznenog prostora za 1:0.

Samo tri minute kasnije gosti iz Manchestera su udvostručili svoju prednost. Ovaj put De Bruyne je asistirao, a u listu strijelaca upisao se Foden koji je rutinski pogodio za 2.0.

Igrači Chelseaja se nikako nisu mogli "sastati s loptom" što je City danas žestoko kažnjavao. Sve je bilo jasno u ovom meču već u 34. minuti kada je De Bruyne sjajno pogodio za 3:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U nastavku je Chelsea djelovao nešto bolje, ali Plavci nisu imali snage da se vrate u meč i samo su u finišu uspjeli da postignu počasni pogodak, a strijelac je bio Hudson-Odoi.

Manchester City je nakon ovog meča peti sa 29 bodova, dok je Chelsea na osmoj poziciji sa tri boda manje.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Osvaldo000
To su ti kandidati za titulu hahah Pa ljudi su slozili 300 miliona u napad, a nazad im mrtvi silva
3 3
Mele
Imas 3 mlade nade u napadu, i jednog iskusnog Francuza, kupujes 2 Nijemca, pa naravno da nemas mjesta za sviju u prvih 11. Pulisic je trebao zamjeniti Hazarda...Igra , tplo, hladno. Treba im jos vremena da stvore ekipu i trenera za titule.....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi