Agonija Chelseaja se nastavlja: Drugoligaš bolji u polufinalu EFL Cupa!
Izabranici Mauricija Pochettina poraženi kod Middlesbrougha.

Middlesbrough slavio u prvoj utakmici

Agonija Chelseaja se nastavlja: Drugoligaš bolji u polufinalu EFL Cupa!

Eldar Ganibegović

Fudbaleri Chelseaja nastavili su s lošim rezulatima ove sezone. U prvoj utakmici polufinala EFL Cupa večeras je bolji od njih bio drugoligaš Middlesbrough. Konačan rezultat glasio je 1:0.

Meč je jako loše počeo po domaći tim. Carrick je već u petoj minuti morao mijenjati. Zbog povrede je izašao Latte Lath, a ušao je Coburn.

Petnaest minuta kasnije ista situacija. Bangura se povrijedio, a Carrick na teren šalje Clarkea.

Noni Madueke je u 29. minuti zaprijetio domaćem timu, no njegov udarac je blokiran. Dvije minute nakon toga Cole Palmer šutira pored gola.

Hayden Hackney to kažnjava u 37. minuti. Isaiah Jones mu je sjajno asistirao, a njemu je ostao lakši dio posla, da iz blizine plasira loptu u mrežu.

U nadoknadi je tri velike šanse imao Chelsea i nevjerovatno je da nije izjednačio. Redom nisu pogađali Caicedo, Fernandez i Palmer.

Oglasi

Drugo poluvrijeme praktično je donijelo jedno veliko uzbuđenje. Igrala se 53. minuta kada Glover zaustavlja udarac glavom koji je uputio Madueke.

Revanš utakmica na rasporedu je 23. januara u Londonu. Vidjet ćemo ko će se na kraju radovati prolasku u finale takmičenja.

Drugo polufinale donosi dvomeč Liverpoola i Fulhama. Prvi meč igra se sutra na Anfieldu, dok je revanš u Londonu zakazan za 24. januar.

EFL Cup, polufinale, prva utakmica:

Middlesbrough - Chelsea 1:0 (Hackney 37')

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi