Chelsea mijenja grb, da li to znači da Abramovič prodaje klub?

Špekulacije su i dalje aktuelne

Chelsea mijenja grb, da li to znači da Abramovič prodaje klub?

Prema pisanju britanskog Express Sporta, Chelsea će uskoro promijeniti svoj klupski grb.

Aktuelni grb Chelseaja je dizajniran 2005. godine i na snazi je već 13 godina, a usvojen je kada je Roman Abramovič preuzeo klub.

Na njemu se nalazi lav koji drži štap, tačnije žezlo koje predstavlja grb grofa iz Cadogana. Lav je dominirao i na prethodnim grbovima Chelseaja, ali je na njima bilo manje detalja u odnosu na današnji.

Express Sport piše da Chelsea neće drastično mijenjati grb i da će lav i dalje ostati na "udarnoj" poziciji, ali da će cijeli font oko njega biti osvježen.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Promjena grba ponovo je pokrenula i špekulacije o prodaji kluba, pošto britanska javnost smatra da ova odluka nije donesena slučajno.

Roman Abramovič je već razmatrao opciju prodaje Chelseaja kojeg je kupio za 140 miliona funti, a navodno bi ga prodao za otprilike tri milijarde funti.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi