Chelsea na najtežem ispitu, Bešiktaš prepušten na milost i nemilost Bavaraca
Chelsea i Barcelona su u prošlosti odigrali nekoliko klasika Lige prvaka... Hoće li tako biti i večeras?

Večeras dvije utakmice osmine finala Lige prvaka

Chelsea na najtežem ispitu, Bešiktaš prepušten na milost i nemilost Bavaraca

Večeras se u Londonu i Munchenu igraju dvije utakmice osmine finala Lige prvaka u kojim se sastaju Chelsea i Barcelona, odnosno Bayern i Bešiktaš.

Mnogo veću pažnju svjetske fudbalske javnosti privlači duel na Stamford Bridgeu, koji bi trebao biti mnogo neizvjesniji od onog na Allianz Areni. Barcelona je u dvomeču svakako favorit protiv ove sezone prilično neubjedljivog Chelseaja, ali mnogo će ovisiti od rezultata večerašnjeg susreta.

Barcelona je i večeras u ulozi favorita, ali Chelsea se ne smije otpisati. Katalonci se sigurno i dan danas sjećaju sezone 2011/12. kada je nakon velike drame Chelsea prošao u finale Lige prvaka i kasnije došao do svog prvog i, do sada, jedinog pehara u ovom takmičenju. Tada su Plavci u duelima sa Barcelonom bili možda još veći autsajderi nego što su sada, a na Stamford Bridgeu su slavili sa 1:0 golom legendarnog Drogbe. U revanšu je bilo 2:2, iako je Barca vodila sa 2:0 i imala igrača više od 37. minute zbog isključenja Terryja.

U prošlosti su Chelsea i Barcelona odigrali još jedan klasik Lige prvaka upamćen po Iniestinom golu u 90. minuti i Ovrebu, koji je još uvijek prva asocijacija kada neko spomene skandalozno suđenje. Norveški sudac je te noći masakrirao Chelsea, ali je londonski klub do samog finiša imao prednost 1:0 koja ga je vodila u finale. Međutim, iznenada se ukazao Iniesta koji je eurogolom razbjesnio sve na Stamford Bridgeu i poslao Barcelonu u veliko finale.

Kada je riječ o koeficijentima za ovaj meč, MOZZART na Barcelonu nudi primamljivu kvotu 2.20, X je 3.40 a pobjeda domaćina 3.30. Za one koji vjeruju da će Chelsea ostati neporažen na svom terenu, koeficijent na 1X je zadovoljavajućih 1.67, a GG (oba tima daju gol) 1.70.

Potencijalni sastavi:

Chelsea: Courtois; Azpilicueta, Christensen, Cahill; Moses, Kante, Fàbregas, Alonso; Hazard, Pedro; Morata

Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba; Busquets, Paulinho, Rakitić; Iniesta, Messi, Suárez

Sudac: Cuneyt Cakir (Turska)

U drugom večerašnjem susretu, ruku na srce, sve zavisi od Bayerna. Bešiktaš nije bio miljenik sreće u žrijebu jer je kao prvoplasirani tim izvukao Bavarce, koji su turskom šampionu bili vjerovatno najteži mogući rival u ovoj fazi takmičenja. Neće se Bešiktaš unaprijed predati, ali za prolazak u četvrtfinale će im trebati pravo malo čudo počev od večerašnjeg duela u Munchenu gdje se samo mogu nadati da Lewandowski i kompanija neće imati svoju noć. 

Bešiktašu bi bilo kakav rezultat koji im ostavlja nadu u prolaz dalje bio odličan pred revanš u Istanbulu, gdje bi uz pomoć svojih vatrenih navijača krenuli po čudo. Ipak, valja njima prvo preživjeti večerašnjih 90 minuta u Munchenu...

Koliki je Bayern favorit u večerašnjem duelu najbolje pokazuje koeficijent 1.17 na pobjedu domaćina u MOZZART kladionicama. Kvota na neriješen ishod je 8.00, a na goste iz Istanbula cijelih 14.00. Mnogi vjeruju u golijadu na Allianz Areni a kvote su 1,30 na 3+, 1.73 na 4+ a 2.65 na 5+.

Potencijalni sastavi:

Bayern: Ulreich; Kimmich, Boateng, Hummels, Alaba; Vidal, Müller, James; Coman, Robben, Lewandowski

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bešiktaš: Fabri; Gokhan Gonul, Pepe, Vida, Adriano; Hutchinson, Medel, Quaresma, Talisca, Babel; Vagner Love

Sudac: Ovidiu Hategan (Rumunija)

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi