Chelsea napravio prvi korak, Sarri poslao bogatu ponudu

Plavci žele Higuaina

Chelsea napravio prvi korak, Sarri poslao bogatu ponudu

Endin Čaušević

Italijanski stručnjak Maurizio Sarri prije nekoliko dana izabran je za novog trenera Chelseaja nakon što je otkaz dobio Antonio Conte.

Plavci su nakon veoma loše sezone odlučili da se zahvale na saradnji Conteu koji je na kormilu ovog kluba proveo samo dvije sezone. U prvoj sezoni Conte je uspio donijeti londonskom klubu titulu prvaka Engleske, no već u narednoj Chelsea je na terenu izgledao potpuno neporepoznatljivo.

Klub je odlučio povjerenje ukazati Sarriju koji je nakon nekoliko sezona napustio Napoli. Italijanski stručnjak je po dolasku na Stamford Bridge poručio da će mu trebati nekoliko zvučnih pojačanja, a to se posebno odnosi na napad. Sarii na raspolaganju ima Moratu, Benzemu i Batshuayija, ali ni je zadovoljan izborom.

Već sada je poznato da je Sarrijeva najveća želja Gonzalo Higuain koji bi mogao napustiti Juventus nakon što je ovaj tim pojačao Cristiano Ronaldo. Prema pisanju engleskih medija Chelsea i Juve su već u kontaktu, a navodno Plavci su na adresu Stare dame poslali prvu ponudu za Argentinca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kako piše Sky Sports, Chelsea je poslao ponudu od 65 miliona eura za Higuaina i sada čekaju odgovor Juventusa. Higuain je od dolaska iz Napolija u Juve postigao 71 gol na 104 odigrane utakmice.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

meho
Cuj Benzema u Chelsiju. Ajd ne seri bolan.
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi