Chelsea oborio veliki klupski rekord
Foto: EPA

12 uzastopnih pobjeda

Chelsea oborio veliki klupski rekord

Teme:

Chelsea je nastavio sa fenomenalnim partijama u ovoj sezoni.

Današnja pobjeda nad Bournemouthom (3:0) bila je već 12. u nizu za ekipu koju sa klupe predvodi Antonio Conte, a njom je oboren veliki klupski rekord.

Chelsea je do sada najviše imao 11 uzastopnih pobjeda i to u periodu od aprila do septembra 2009. godine, a danas je taj rezultat popravljen.

Pobjednička serija Chelseaja krenula je u 7. kolu kada su Plavci savladali Hull, a nakon toga redom su padali: Leicester, Manchester United, Southampton, Everton, Middlesbrough, Totenham, Manchester City, WBA, Sunderland, Crystal Palacce i Bournemouth.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Impresivno izgleda i statistički podatak da je od 12 pobjeda čak deset ostvareno bez primljenog gola.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti