Ludački potez uprave: Chelsea će Potteru platiti jednu od najvećih otpremnina u historiji

Nevjerovatni brojevi

Ludački potez uprave: Chelsea će Potteru platiti jednu od najvećih otpremnina u historiji

Esmer Oštraković

Iako su skoro sve vrijeme govorili kako pružaju apsolutnu podršku svom treneru, čelnici Chelseaja sinoć su uručili otkaz Grahamu Potteru.

On je tako smjenjen sa klupe Chelseaja nakon manje od sedam mjeseci provedenih na klupi ove ekipe, ali neće mu preteško pasti ovaj otkaz.

Naime on će na ime otpremnine dobiti nešto manje do 25 miliona eura, prenosi Sky Sports, što je zaista nezapamćeno u svijetu fudbala.

Prvobitna procjena je bila da bi Chelsea za otkaz Potteru trebao isplatiti oko 57 miliona eura, jer je imao godišnji ugovor od 13.6 miliona eura.

Ipak, na kraju su se uspjeli dogovoriti, a Potteru će biti isplaćena cifra koja je sama po sebi rekord kada je riječ o isplati trenera.

Potter je otkaz dobio samo sedam mjeseci nakon što je stigao u Chelsea iz Brightona, a tada je potpisao ugovor na pet godina.

Oglasi

Do sada je svjetski rekord u iznosu otpremnine držao Antonio Conte koji je upravo od Chelseaja 2018. godine naplatio skoro 30 miliona eura.

Potteru je presudio poraz koji se desio u subotu od Aston Ville na domaćem terenu, a Chelsea je tada pao na 11. mjesto na tabeli.

Izvjesno je da Plavci naredne sezone neće igrati niti jedno evropsko takmičenje, te bi novi trener imao jasnu šansu da se sledeće sezone bori za titulu u Premiershipu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pottera će privremeno na klupi Plavaca naslijediti njegov bivši pomoćnik Bruno Saltor sa kojim je sarađivao i u Brightonu.

Kada je riječ o statistici Potter je na klupi Chelsea bio na 31 utakmici, te je upisao 12 pobjeda, osam remija i 11 poraza.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chelsea1
Bar je zaradio pare ako nista drugo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi