Chelsea pregazio Newcastle za osminu finala FA Cupa

Rutinska pobjeda Plavaca

Chelsea pregazio Newcastle za osminu finala FA Cupa

Chelsea je danas rutinski pobijedio Newcastle United sa 3:0 na domaćem terenu i plasirao se u osminu finala FA Cupa.

Trener ekipe sa Stamford Bridge stadiona Antonio Conte izveo je danas šaren sastav, ali to mu se nije obilo o glavu i bez problema je njegov tim slavio pobjedu.

Sve je počelo u 31. minuti kada je belgijski fudbaler Batshuayji postigao gol za 1:0, da bi samo 13 minuta kasnije isti igrač povećao prednost svog tima. To je bio i konačan rezultat u prvom dijelu.

Drugo poluvrijeme donijelo je mirniju igru Chelseaja koji je postigao još jedan gol do kraja, a strijelac veoma lijepog pogotka bio je Marcus Alonso iz slobodnog udarca.

Conte je do kraja susreta priliku za igru dao i mlađim igračima, ali to se nije osjetilo na igri njegovog tima koji je meč mirno priveo kraju.

FA Cup, šesnaestina finala:
Chelsea:Newcastle 3:0

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi