Conte dobio ultimatum, Abramovič već pronašao novog trenera?

Posljednja šansa za Italijana

Conte dobio ultimatum, Abramovič već pronašao novog trenera?

Endin Čaušević

Londonski Chelsea ove sezone ne igra baš kako se očekivalo, a mnogi već uveliko "bruje" o tome da će Antonio Conte na kraju ove sezone napustiti kormilo Plavaca.

Conte je u Chelsea stigao pred početak prošle sezone i već u prvoj sezoni je donio titulu prvaka Engleske londonskom klubu. Međutim, u ovoj sezoni očekivao se iskorak, ali do njega još uvijek nije došlo. Plavci ne igraju baš najbolje u posljednje vrijeme, a engleski mediji špekulišu da je Roman Abramovič odlučio na kraju sezone da mijenja trenera.

Ruski tajkun je već usavršio svoju taktiku da mijenja trenere svaki put kada se klub nalazi u nekoj krizi, a čini se da ni italijanski stručnjak neće biti iznimka. Navodno, Chelsea već ima na meti nekoliko trenera, a Abramovič bi bio najsretniji kada bi ekipu preuzeo Max Allegri ili Diego Simeone.

Međutim, pomenuti dvojac nije previše zainteresovan na poziv Abramoviča, pa su u Chelseaju primorani da se okrenu drugim rješenjima. Onda se pojavilo ime dojučerašnjeg trenera Barcelone, Luisa Enriquea, koji ne bi imao ništa protiv ponovo da se vrati trenerskom poslu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navodno, razgovori Enriquea i čelnika kluba su već održani, a sada je sve u rukama Contea. Italijanski stručnjak je dobio šansu da do kraja sezone napravi neki zapažen rezultat ili će u suprotnom dobiti otkaz. S druge strane, Enrique će strpljivo čekati rasplet situacije.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Batistuta
Conte pakuj kofere Smijesan si sa izgovorima postao Nije ovo Serie A
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi