Dan D za Džeku, Romu i Chelsea!
Transfer saga danas bi trebala dobiti svoj konačni epilog

Završava se transfer saga?

Dan D za Džeku, Romu i Chelsea!

Endin Čaušević, foto: EPA

Transfer saga oko bh. napadača Edina Džeke danas bi trebala biti konačno završena jer je Chelsea dao ultimatum Romi da mora donijeti konačnu odluku o tome da li će prodati Džeku i Emersona.

Već danima traje transfer saga Chelseaja i Rome oko Džeke i Emersona, a londonski klub odlučio je da više neće trošiti vrijeme na duga pregovaranja. Plavci su jasno poručili da Vučica ima rok do večeras da pošalje svoj konačan odgovor o tome da li će prodati pomenuti dvojac ili neće.

Chelsea je spreman da plati oko 55 miliona eura za Džeku i Emersona, dok Roma traži pet miliona više. Također, londonskom klubu ne ide u prilog činjenica da bh. napadač želi duži ugovor nego što mu je ponuđeno, no na Stamford Bridgeu vjeruju da bi to lako riješili ukoliko Roma pristane da proda Džeku.

U prethodnim danima mogli smo pročitati silne špekulacije oko bh. napadača koji je prva želja Antonija Contea ove zime. Ipak, iz Engleske tvrde da će se večeras znati konačna odluka o tome da li će se Džeko vratiti u engleski Premiership.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, Chelsea je poručio Romi da će se transfer Emersona ostvariti samo ukoliko pristanu prodati i Džeku. Emerson bi trebao biti plaćen oko 20 miliona eura što je već dogovoreno, ali Plavci će odustati od tog transfera ukoliko Roma odbije prodati bh. napadača.

Međutim, jasno je da je danas dan D za Romu, Chelsea, Džeku i Emersona i mnogi se nadaju da će ova transfer saga biti konačno završena.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Batistuta
Ma kakav Dzeko u Chelsea Treba imati damu da odes igrati Tami
0 4
Dzeko
bolji je od toga tvoga Batistute,u svakom slucaju efikasniji po statiskama.Navedi mi nekoga svoga iz regiona za kojeg znas da je bolji strijelac od njega.i imas malo pravopisnih gresaka koje niko ne razumije
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi