Chelsea pristao prodati Williana, on odbio otići usprkos ogromnoj plati
(Foto: EPA)

Neće u Kinu

Chelsea pristao prodati Williana, on odbio otići usprkos ogromnoj plati

M. Šljivak

Brazilac Willian odbio je da napusti Chelsea.

Londonski klub je za sjajnog krilnog fudbalera dobio ponudu od kineske ekipe Shanghai Shenhua vrijednu 20 miliona eura i pristao je da proda 30-godišnjeg Brazilca.

Međutim, on je odbio da ode u Kinu. Rukovodstvu Chelseaja je jasno poručio da nema namjeru da potpiše za ovaj klub, koji mu je nudio ogroman ugovor.

Na stolu je bila ponuda od tri godine i 12 miliona eura po sezoni uz određene bonuse, ali je očigledno Willianu još uvijek stalo do pravog fudbala i odlučio je da kaže 'ne'.

Ovaj fudbaler se ranije povezivao sa Barcelonom i PSG-om. Chelsea je međutim odbijao ponude od čak 40 miliona eura za njega i sada je porpilično čudno što su pristali na dosta manju ponudu.

Ipak, od transfera u Kinu neće biti ništa. Willian je odlučio da ne ide tamo i ako bude odlazio sa Stamford Bridgea, jedina opcija je Evropa.

Willian je u Chelsea stigao prije šest godina iz ruskog Anžija. Odigrao je za Plavce čak 292 utakmice i postigao je 52 gola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ranije je još igrao za Shakhtar Donetsk i Corinthians u kojem je i počeo karijeru.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije