Chelsea produžio Giroudov ugovor

Plavci se osigurali

Chelsea produžio Giroudov ugovor

Chelsea je produžio ugovor svom napadaču Olivieru Giroudu, prenose svi ugledni engleski mediji.

Plavci su imali opciju da ostave Francuza do ljeta 2021. godine što su i iskoristili kako bi se osigurali jer se pretpostavlja kako će situacija na transfer tržištu biti neizvjesna ovog ljeta.

Inter je bio jako blizu dovođenja 33-godišnjeg igrača ali on ipak neće biti slobodan igrač na ljeto i Nerazzurri ga neće moći dovesti besplatno.

The Guardian prenosi kako činjenica da je iskorištena opcija oko produžetka saradnje ipak ne mora značiti da će Girodu igrati u Londonu i naredne sezone. Plavci su navodno još uvijek spremni da ga se odreknu, ali u slučaju prave ponude.

S druge strane, ukoliko ne budu mogli da nađu adekvatnu zamjenu za njega, onda neće imati ništa protiv da Giroud i naredne sezone bude njihov rezervni napadač.

Osim Intera, u trci za potpis korpulentnog fudbalera je i Lazio kojem prema navodima italijanskog Sky Sporta neće biti problem novonastala situacija oko ugovora Francuza.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Giruod je ove sezone upisao samo devet startova za Chelsea te je postigao tri gola.

Njegova situacija promijenila se na bolje u januaru kada je prvi napadač Plavaca Tammy Abraham doživio povredu. Od tada je Francuz impresionirao Lamparda jer je odigrao nekoliko jako dobrih mečeva kao starter i pokazao da može biti jako koristan za ekipu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi