Chelsea pustio Sarrija

Italijan se vraća u Seriju A

Chelsea pustio Sarrija

E. Škorić

Kako javlja Sportitalia, menadžer Chelseaja Maurizio Sarri dobio je zeleno svjetlo od kluba da preuzme Juventus.

Novinar koji je blizak Sarriju je objavio kako je italijanski stručnjak dobio raskid saradnje na Stamford Bridgeu.

On je osvojio Evropsku ligu s Chelseajem i klub nije želio da mu stvara probleme, pa će nekadašnji trener Napolija u narednim danima biti imenovan za trenera Juventusa.

U svojoj debi sezoni na Stamford Bridgeu, Sarri je također osigurao treće mjesto u Premier ligi i stigao do finala Carabao Cupa.

Sarri posvetio trofej bivšem timu: Znaju koliko ih volim!

Tim sa Stamford Bridgea je odigrao fantastično drugo poluvrijeme, Maurizio Sarri je potpuno nadmudrio Unaija Emeryja i na kraju je osvojio prvi značajniji trofej u karijeri.

Nakon meča Sarri je posvetio trofej navijačima svog nekadašnjeg tima Napolija. To je posebno zanimljivo jer se ovaj stručnjak povezuje sa torinskim Juventusom i glavni je kandidat za klupu Stare dame.

"Iza nas je dobra sezona. Uspjeli smo završiti kao treći u Premiershipu, što je ogroman uspjeh. Došli smo do finala Liga Kupa, izbacili smo Liverpool i Tottenham i izgubili na penale od Cityja. U Evropskoj ligi smo dobili 12 od 15 utakmica, bez poraza smo i postigli smo najviše golova", počeo je svoje izlaganje Sarri, te je nastavio:
"Od večeras možemo reći da se ova sezona od dobre pretvorila u izuzetnu. Nije mi se bilo lako navići na sve što me dočekalo, imao sam problema, ali se od februara nešto promijenilo u odnosu sa timom. Možda sam se i ja proimijenio i počeo sam osjećati tim svojim", govorio je Sarri i zatim je posvetio par rečenica svom bivšem timu Napoliju, ali i timovima sa kojim ga povezuju.

"Napolitanci znaju koliko ih volim. Nisam želio prošle godine preuzimati italijanski tim zbog njih. Uvijek će imati moju ljubav i poštovanje. Ipak, ova profesija je takva da nikad ne znate gdje će vas put odvesti, ali ništa neće pokvariti poštovanje koje imam prema njima. Ovaj uspjeh posvećujem navijačima Napolija. Nisam bio u mogućnosti da sa njima napravim nešto ovako. Također, posvećujem pobjedu igračima Chelseaja koji nisu mogli igrati zbog povreda".

O svojoj budućnosti je Sarri zatim rekao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sad je vrijeme za slavlje. Razgovarat ćemo i vidjet ćemo šta klub želi od mene. Imam još dvije godine ugovora i svakako da ćemo razgovarati o planovima za budućnost. U proteklih 20 dana bio sam trener Rome, Milana i Juventusa. Dok god to čitam u novinama, to nema nikakvog smisla", dodao je menadžer Chelseaja.

Chelsea je prvi klub od 2008. godine koji je evropsku sezonu završio bez poraza, a to je prije 11 godina u Ligi prvaka pošlo za rukom Manchester Unitedu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bistrik87
kopija Odovica
3 0
Pero Perić
Ovaj Roman je stvarno mazlum.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi