Chelsea remijem sa Huddersfieldom ostao bez Lige prvaka?

Plavci razočarali navijače na Stamford Bridgeu

Chelsea remijem sa Huddersfieldom ostao bez Lige prvaka?

Chelsea je odigrao predzadnju utakmicu premierligaške sezone (zaostalo 35. kolo) na svom stadionu i upisao remi rezultatom 1:1 sa ekipom Huddersfielda.

Plavci su imali terensku incijativu većim dijelom susreta, ali nisu uspijevali stvoriti previše dobrih prilika. Prvi put su zaprijetili preko Rudigera u 13. minuti, ali je njegov udarac iz obećavajuće pozicije otišao pored gola.

Većih uzbuđenja nije bilo do odlaska na odmor, a onda na otvaranju drugog dijela šok za Stamford Bridge. Igrala se 50. minuta kada je Mooy upislio Depoitrea koji pogađa za vodstvo Huddersfielda od 1:0.

Ipak, Chelsea relatvino brzo stiže do poravnanja, pošto je Alonso u 62. minuti glavom pogodio za 1:1.

Imali su domaći u finišu susreta nekoliko dobrih prilika. Izgledne prilike su imali Rudiger i Christiansen, ali promjene rezultata nije bilo, pa je susret Chelseaja i Huddersfielda završen rezultatom 1:1.

Ovim remijem je Chelsea ostao na petom mjestu, koje vodi u Ligu Evrope, sa 70 bodova, dok Liverpool na četvrtoj poziciji (LP) ima dva boda više, pa će Plavcima za plasman u Ligu prvaka u posljednjem kolu biti potrebna pobjeda nad Newcastleom i kiks Redsa protiv Brightona.

Sa druge strane, Huddersfield je ovim bodom potvrdio opstanak u društvu najboljih.

U istom terminu odigran je i meč zaostalog 31. kola između Leicestera i Arsenala na King Power stadionu, a Lisice su na kraju slavile sa 3:1.

Poveli su domaći preko Iheanachoa u 14. minuti, da bi minutu kasnije Arsenal ostao sa desetoricom pošto je Mavropanos nakon sopstvene greške kao zadnji igrač odbrane napravio prekršaj i zaradio isključenje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Uspio je Arsenal, međutim, izjednačiti preko Aubameyanga u 53. minuti susreta, ali Leicester ipak dolazi do trijumfa. Mkhitaryan je u 75. minuti skrivio penal, a Vardy pogodio za vodstvo Leicestera od 2:1, da bi sjajan gol nakon solo akcije u 90. minuti postigao Riyad Mahrez.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi