Chelsea rutinski protiv Crystal Palacea

Plavci slavili s 2:1

Chelsea rutinski protiv Crystal Palacea

E. Škorić

Nogometaši Chelseaja savladali su Crystal Palace s 2:1 u susretu 30. kola engleske Premier lige.

Chelsea nije imao većih problema u duelu s ekipom iz opasne zone, a sve je bilo riješeno nakon malo više od pola sata igre.

Prvo je sjajni Brailac Willian u 25. minuti postigao gol za 1:0, da bi samo sedam minuta kasnije Kelly autogolom postavio konačan rezultat u prvom dijelu od 2:0.

U ostatku meča Chelsea je dominirao, no Plavci su bili svjesni da imaju dobru prednost, pa nisu se pretjerano ni trudili, tek toliko da ostvare novu pobjedu. Primili su i gol, Van Aanholt je smanjio u nadoknadi, ali to se ispostavio tek kao utješan pogodak za gostujući sastav. 

Chelsea je sada na 56 bodova i četvrtoplasiranom se Tottenhamu primakao na dva boda, ali Spursi imaju utakmicu manje. Plavci bi lako mogli ostati bez plasmana u Ligu prvaka.

Što se Crystal Palacea tiče, ovo mu je bio četvrti vezani poraz i sa 27 bodova ostaje u opasnoj zoni.

Premier liga, 30. kolo:
Chelsea - Crystal Palace 2:1 (Willian 25, Kelly 32 - ag/ Van Aanholt)

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti