Chelsea savladao Aston Villu, Leicester ne staje

Premier liga, 15. kolo

Chelsea savladao Aston Villu, Leicester ne staje

Chelsea je večeras, u meču 15. kola Premiershipa, na Stamford Bridgeu ugostio Aston Villu i slavo apsolutno zasluženu pobjedu rezultatom 2:1.

Plavci su prijetili od samog starta meča, pa je tako Heaton u 6. minuti sjajno odbranio Willianov pokušaj. Ipak, u 24. minuti nije bilo spasa za goste. Reece James je dobro ubacio, a Abraham sjajno reagovao i pogodio za 1:0.

Ipak, Villa prije odlaska na odmor stiže do poravnanja. Igrala se 41. minuta kada je Trezeguet uspio ugurati loptu u gol Chelseaja nakon ubacivanja Elmohamadyja.

Na odmor se tako otišlo rezultatom 1:1, ali je Chelsea nakon tri minute igre u nastavku stigao do novog vodstva. Ovaj put je Abraham bio asistent, dok je sjajan gol volej udarcem postigao Mount.

Chelsea je do kraja utakmice imao još nekoliko sjajnih prilika, ali je ostalo 2:1. Treba ipak istaći i da su gosti u finišu imali sjajnu šansu, ali se istakao Kepa.

Plavci su nakon ovog meča i dalje na četvrtoj poziciji i sada imaju 29 bodova. Villa je 15. sa 15 bodova na svom kontu.

Leicester je nastavio sa sjajnim rezultatima, pa se pobjedom (2:0) nad Watfordom vratio na drugu poziciju na tabeli (35 bodova).

Lisice su imale više prilika, a do vodstva su došle sa bijele tačke. Masina je napravio faul, a nakon što je VAR rekao svoje, sudija je pokazao na penal. Jamie Vardy nije propustio priliku, pa je u 55. minuti postigao gol za 1:0.

Trijumf Leicestera na King Poweru je potvrdio Maddison u šestoj minuti sudijske nadoknade.

Pobjedu na domaćem terenu večeras je upisao i Wolverhampton. Wolvesi su sa 2:0 savladali ekipu West Hama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Poveo je Wolverhampton u 23. minuti golom Dendonckera koji se najbolje snašao nakon kornera, da bi konačnih 2:0 postavio Cutrone u 86. minuti utakmice.

Wolverhampton je trenutno peti sa 23 boda.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Mnogo toga bice jasnije na tabeli nako ovog mjeseca, bice derbija, city mora ih dobiti, ako zeli naprijed na tabeli, united isto, Liverpool je prelomio ono najgore, svi mu dolaze kuci, vecinom u derbiju, zato mislim da titula ide njima , bez nekih povreda i katastrofe, sto svabo nece sigurno dozvoliti.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi