Chelsea uz dosta sreće do polufinala FA Kupa

Autogol odlučio meč

Chelsea uz dosta sreće do polufinala FA Kupa

Endin Čaušević

Chelsea je danas s 2:0 pobijedio Sheffield United i plasirao se u polufinale FA Kupa.

Thomas Tuchel iskoristio je priliku da u meču četvrtfinala FA Kupa priliku pruži igračima koji se nisu naigrali u posljednje vrijeme, ali oni i nisu baš opravdali očekivanja.

Chelsea je uspio da pobijedi i plasira se u polufinale, ali danas Plavci nisu posebno impresionirali svoje navijače.

Naime, domaći su poveli u 24. minuti kada je Norwood postigao autogol za 1:0.

Sheffield je u drugom dijelu imao dvije odlične šanse preko McGoldricka i McBurnieja da dođe do poravnanja, ali nisu uspjeli.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Plavci su u samom finišu meča zabili i drugi gol. Konačnih 2:0 u 92. minuti postavio je Ziyech.

Chelsea se tako u polufinalu priključio Manchester Cityju i Southamptonu, dok ćemo posljednjeg polufinalistu dobiti večeras nakon okršaja Leicester - Manchester United.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velaMo
Senzacionalizam pokretačka snaga novinarstva . Čuj dosta sreće i nisu opravdali povjerenje. Šta su trebali 7-0 ,pa nisu gosti gloginje mlatili ili trenirali umjetničko plivanje .Spremili su se za tekmu i odigrali kako znaju i umiju. Ja mislio gol u 90+ i to nekakva frljoka od gostujućeg igrača u gredu pa golmanu u glavu .
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi