Raiola otkrio detalje oko transfera Haalanda: Samo dva kluba su u igri, jedan dobio poseban uslov
FOTO: EPA

Napušta Dortmund

Raiola otkrio detalje oko transfera Haalanda: Samo dva kluba su u igri, jedan dobio poseban uslov

H. Zilić

Erling Haaland po svemu sudeći napušta redove Dortmunda i od narednog ljeta će imati novi klub.

Prema pisanjima vodećih svjetskih medija među kojima je i španski Mundodeportivo, Haalandov menadžer Mino Raiola je obećao Thomasu Tuchelu da će Haalanda dobiti za 150 miliona eura u Chelseaju, ali u slučaju da Plavci izbore Ligu prvaka naredne sezone.

U protivnom, Haaland će put Nou Campa i redova Barcelone, ali tu je samo pitanje koliko bi Barcelona odmah ovo ljeto finansijski mogla parirati Haalandu obzirom da su trenutno u fazi finansijskog oporavka.

Raiola je izjavio da se isključuje mogućnost transfera u Manchester United i Bayern, te da su Chelsea i Barcelona u ovom trenutku dvije jedine opcije za fenomenalnog Norvežanina.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ako bi Haaland kojim slučajem završio u Barceloni, a recimo Kylan Mbappe u Real Madridu, što se također špekuliše, onda bi nakon Ronalda i Messija, Real i Barcelona dobili još jedan okršaj dvojice sjajnih fudbalera, koji će sigurno obilježiti naredne godine u svijetu fudbala.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sloboda
Jedan post o tome da Barca mora prodati pola tima zbog novca, sad imaju novca da daju tolike milione za Halanda, bravo
11 0
_medinic_
De ba liku i juventus je u igri aj ne seri
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi